Een complete set van tools om te ontwikkelen
Laravel biedt een heel ecosysteem om jouw mobiele en webontwikkelingsvraagstellingen van een antwoord te bieden. Laravel Nova is een prachtig en handig dashboard. Dit dashboard is geconfigureerd door de achterliggende code, waardoor developers het snel kunnen instellen naar de verwachte wensen.
Laravel Echo zorgt voor realtime messaging & broadcasting tussen de serverside backend en de browser.
Ingebouwde security
Ieder jaar vinden er meer en meer cyberaanvallen plaats. Laravel biedt je ingebouwde bescherming tegen onder andere SQL injectie, Cross-Site Request Forgery (CSRF) & Cross-Site Scripting (XSS). Onze experts implementeren daarnaast altijd veilige, betrouwbare code.
Performance
Natuurlijk is performantie belangrijk voor elke webapplicatie die je wil gebruiken. Uit onderzoek van Akamai weten we dat elke 100 milliseconden vertraging conversie met 7 percent doet dalen.
Dat wil dus ook zeggen dat we hier veel focus op leggen tijdens het ontwikkelen van onze applicaties. Laravel biedt ons alvast een sterke basis om hier op verder te bouwen.
Automatisatie van het testen
Hoe kunnen we er zeker van zijn dat een ontwikkelaar iets heeft gemaakt dat werkt zonder te crashen, of bugs en fouten bevat? Zonder te testen of te controleren is dat onmogelijk en dit proces automatiseren zorgt niet alleen voor tijdswinst, maar meestal is het ook nauwkeuriger dan manueel te testen. Laravel is gebouwd met geautomatiseerd testen in het achterhoofd: testen met PHPUnit zit in een standaard installatie en de basisconfiguratie staat klaar op opgestart te worden. Er zijn ook vele helper functies (zoals bvb het simuleren van gebruikersgedrag), die het mogelijk maken om je applicatie meer expressief te testen.
Message Queue System (uitgestelde levering)
Message queues, of letterlijk vertaald “berichtwachtrijen”, zorgen ervoor dat applicaties kunnen communiceren door berichten naar elkaar te sturen. De wachtrij biedt een tijdelijke opslag van het bericht, wanneer de ontvanger bezet of niet geconnecteerd is. Dit draait al lang niet meer alleen om het versturen van e-mailberichten, vele vormen van communicatie tussen verschillende applicaties of zelfs delen van dezelfde applicatie gebruiken deze opzet. Hoe meer trafiek een webapplicatie krijgt, hoe meer requests er moeten kunnen behandeld worden, waardoor het risico op dataverlies door een crash groter wordt. Om dit te verhinderen kan een ontwikkelaar er voor kiezen om deze techniek te implementeren zodat er de web server altijd kan blijven werken zonder data te verliezen. We gebruiken deze techniek ook vaak om een asynchrone communicatie met een externe systeem op te zetten.
MVC-architectuur
Een MVC-architectuur laat de ontwikkelaar de code van een applicatie opdelen in 3 delen: Model, View & Controller. De modellen handelen de juiste business logica af, de views zorgen ervoor hoe informatie gepresenteerd wordt en de controllers linkt die twee tezamen. Een webapplicatie ontwikkelen met MVC maakt je code meer herbruikbaar en makkelijker te lezen, onderhouden en uit te breiden.
Een brede waaier van snelle uitbreidingsmogelijkheden
Packages zorgen ervoor dat er minder tijd en moeite moet gestoken worden in het bedenken en maken van functionaliteit die al elders werd geïmplementeerd. Laravel heeft een heel groot aanbod van deze packages dankzij één van de grootste PHP-communities. De onderliggende architectuur zorgt er ook voor dat we vele componenten van uit het Symfony-ecosysteem kunnen gebruiken.