Naar de inhoud
Inzichten

Digitale apps voor educatieve versnelling

Girl learning

Leren en coachen wordt aan een snel tempo gedigitaliseerd. Stonden we 10 jaar geleden nog gewoon aan een krijtbord, dan gebruiken trainers en leerkrachten vandaag de kracht van het digitaal onderwijs. Goed toegepast, kan een e-learning methode de efficiëntie van het aanleerproces tot 30% doen toenemen. Slimme digitale oplossingen spelen daarin een cruciale rol.

Marktpotentieel

Het is een feit dat de publieke en private markt voor nieuwe digitale leermiddelen gigantisch is.

Dat bewijst zich in de cijfers: de globale e-learning markt was in 2020 ongeveer 250 miljard dollar waard en naar verwachting zal dat cijfer in 2027 een pak meer nullen bevatten: 1 triljard. Laat dat cijfer alvast even inzinken. De Europese markt bedraagt ongeveer 40% van dat globale aantal. Wat lokaler: in 2020 gaf meer dan de helft van Vlaamse studenten aan om meer dan voorheen digitaal te willen leren.

Deze digitale oplossingen zijn inzetbaar voor publiek en privaat onderwijs, maar ook voor opleidingstrajecten in bedrijven en overheden. De markt is dus enorm.

Digitale Web Apps als best-in-class

Die realiteit bewijst zich in praktijk. De beschikbaarheid van kant en klare educatieve apps in app stores is de afgelopen 10 jaar enorm gestegen. SaaS platformen maken het toepassen van digitale onderwijsoplossingen in 2021 makkelijk en budgettair verantwoord. Google Classroom is daarin wereldwijd veruit de populairste oplossing. Door de brede set van tools, permanente bruikbaarheid en zeer lage kost hoeft dat niet te verwonderen.

Voor noden waar maatwerk vereist is, is de technologie enorm geëvolueerd. Moderne frameworks laten ons toe om snel en iteratief onderwijsmodellen te digitaliseren in gebruiksvriendelijke applicaties. Een paar voorbeelden:

MyCompass is een heel specifieke oplossing om studenten te helpen bij hun transitie naar de wereld na het onderwijs. Vaak hebben de studenten bepaalde dromen, of hebben ze hulp nodig bij het concreet maken van hun droom. MyCompass is daarin een coaching tool die hen die drempel over helpt.

case-odisee

De Digitale Methode is dan weer een revolutionair platform dat traditionele leermiddelen omzet naar een betere, digitale manier van leren. Het platform is gemaakt voor leerlingen én onderwijzers. 

Wezooz

Formule voor succes

Wat deze applicaties zo onderscheidend maakt kunnen we samenvatten in vier pijlers:

  1. Een bijzonder specifieke gebruikerservaring op maat
  2. Toepassing van een methodiek die op voorhand is getoetst aan de hand van onderzoek en proeven
  3. De inherente capaciteit om snel op te schalen in zowel gebruikers als functionaliteiten
  4. Gebouwd met bouwstenen die geen limieten opleggen

Het ontwerpen en ontwikkelen van zo'n applicaties vergt een aanpak op maat en een goede samenwerking tussen alle partijen. We gaan daarom vanaf het begin diep in op de exacte bestaansreden van het idee, coachen onze klanten en scherpen het idee verder aan. 

Interesse?

Neem contact op met Codana om je e-learning of coaching project naar een hoger niveau te brengen. 

Meer inzichten

  • SymfonyCon 2024: code in harmonie

    Editie 2024 van SymfonyCon vond plaats in het prachtige Wenen, dus een van onze experts ging ter plaatse. Even de nachttrein op, wat cultuur opsnuiven, en dan: volop focussen op twee dagen vol Symfony. Onze inzichten lees je in dit verslag! 

    SymfonyCon 2024: code in harmonie
  • Qodo: een AI-copiloot voor coderen en testen

    Recent kwamen we Qodo op het spoor: een tool die met behulp van Artificiële Intelligentie (AI) ons kan helpen coderen en testen. In deze blog lees je ons relaas van de eerste ervaringen.

    Qodo: een AI-copiloot voor coderen en testen
  • Lunar en Codana slaan de handen in elkaar

    Lunar en Codana slaan de handen in elkaar en gaan samen verder onder de naam Codana. Deze fusie creëert een digital product studio met meer dan 30 experts en een duidelijke ambitie: uitgroeien tot een toonaangevende speler op de Belgische en Europese markt.

    Lunar en Codana slaan de handen in elkaar
  • Het nieuw avontuur van Lore bij Codana

    Lore Vanderlinden vertelt je alles over haar avontuur bij Codana. Ze combineert een technische achtergrond als front-end ontwikkelaar met een passie voor ondernemen in haar rol als projectmanager. Ontdek hoe dat in zijn werk gaat in deze blog! 

    Het nieuw avontuur van Lore bij Codana
  • Van Stagiair naar Digital Project Manager bij Codana

    Wat begon als een zoektocht naar een stageplek, groeide uit tot een kans die Jelmer nooit had durven dromen: een vaste rol in een dynamisch en ambitieus bedrijf. Lees hier alles over zijn traject bij Codana.

    Van Stagiair naar Digital Project Manager bij Codana
  • Cross-platform applicaties met React Native

    Nog nooit was het ontwikkelen van native mobiele applicaties zo toegankelijk als vandaag. Bij Codana doen we dit door gebruik te maken het React Native, een open-source framework dat werd ontwikkeld door Meta.

    Cross-platform applicaties met React Native